ΝΤΑΦΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Image
Image

Σεμινάριο Πιάνου με το διεθνούς φήμης Σολίστ πιάνου και Μαέστρο Τουφεξή Δημήτρη 2018

TOUFEXIS-ODEIO-ILION-2018

Tο Σεμινάριο πιάνου απευθύνεται σε σπουδαστές της Κατωτέρας, Μέσης και Ανωτέρας σχολής.

Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος Πτυχιούχοι και Διπλωματούχοι.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί

28 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Κυριακή απο τις 11.00 πμ έως τις 18.00 μμ

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου θα ακολουθήσει στις 18.30μμ  Συναυλία που μπορούν να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν απο τους συμετέχοντες του Σεμιναρίου.

Θα κλείσουμε με την εμφάνιση του κ. Τουφεξή σε μια μοναδική ερμηνεία κλασικών έργων

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Το κόστος συμμετοχής εχει ως εξής.

Κατωτέρα.          30'   μάθημα      50 Εuro

Μέση                  40'   μάθημα       60 Εuro

Ανωτέρα             60'   μάθημα      100 Εuro

Πτυχιούχοι         60΄  μάθημα      100 Εuro

Διπλωματουχοι

Ακροατές                                 20 Εuro

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματείια του Ωδείου Ιλιον

στο τηλ 2102635970 ή στο e-mail   info@odeioilion.gr

ΤΟΥΦΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ένας διεθνώς διακεκριμένος μουσικός με πλούσια καριέρα και πολυσήμαντη παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο. Ως σολίστ, έχει κερδίσει την  αναγνώριση σε όλες τις ηπείρους της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας.

Ως διευθυντής ορχήστρας έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές και σχόλια για το έργο του. Ως δάσκαλος, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους μαθητές του, για την αμεσότητα με την οποία τους μεταδίδει τη δεξιοτεχνία και το πάθος του για τη μουσική. Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση με το Μετάλλιο του Ζήνωνα για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Ο Δημήτρης Τουφεξής γεννήθηκε στην Αίγυπτο όπου από την ηλικία των 3 ετών μυήθηκε στον  κόσμο της μουσικής από τον πατέρα του. Το ταλέντο του στο πιάνο φάνηκε νωρίς. Σε ηλικία μόλις 10 ετών απέσπασε διπλή υποτροφία από την περίφημη  Julliard School of Music της Nέας Υόρκης και στο Kennedy Center της Ουάσιγκτον.

Στη σταδιοδρομία του κέρδισε πολλές διακρίσεις και βραβεία όπως το KatherineTuck, το βραβείο των New York Times, το Α΄ βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Three Rivers που επιχορηγείται από την Κρατική Ραδιοφωνία και τη Συμφωνική του Πίτσμπουργκ καθώς και το βραβείο Wurlitzer και μάλιστα για 4 συνεχόμενες φορές.

Διέγραψε μια θριαμβευτική πορεία σε ολόκληρο τον  κόσμο. Έχει  δώσει εκατοντάδες ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Εχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου: της Ν. Υόρκης, της Βοστόνης, του Πίτσμπουργκ, της  Χονολουλού, του Σιάτλ, του Σαν Φρανσίσκο, της Φλόριντα, της Πενσυλβάνια, της Δρέσδης, του Λονδίνου, της Γιουγκοσλαβίας, της Βιέννης, του Βουκουρεστίου, της Ρωσίας, της Ταϊβάν, της Ταϊλάνδης, του Μεξικού, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, της Κύπρου, της Αυστραλίας, της Ελβετίας, της Αθήνας, της  Θεσσαλονίκης κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί  περιοδείες σε ετήσια βάση και έχει παίξει 10 φορές στο Λευκό  Οίκο παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α., πάνω από 40 φορές στο LincolnCenter και αρκετές στον Ο.Η.Ε.

Το 2000 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο WigmoreHall του Λονδίνου και αργότερα πραγματοποίησε περιοδεία στη Γερμανία με τη Φιλαρμονική της  Δρέσδης. Εχει παίξει στα φεστιβάλ  Garamoor (Ν. Υόρκη), BarHarbor (Μέιν), ThreeRivers (Πίτσμπουργκ) και GinaBahauer (Χαλκιδική). Έχει επανειλημμένα εμφανιστεί ως σολίστ και με ορχήστρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει λάβει αναγνώριση σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, με έμφαση στα έργα των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Rachmaninoff, Debussy και Gershwin. Ο ίδιος δεν  κρύβει τη μουσική προτίμησή του στους Ρώσους συνθέτες.

Ο Δημήτρης Τουφεξής θυμάται πάντα τις συνεργασίες του  με τους κορυφαίους μαέστρους Bernstein, Previn, Johannos, Maazel, Spieth, Chung, Καρυτινό, Φιδετζή και Μιχαηλίδη. Ο ίδιος διευθύνει με επιτυχία τη Φιλαρμονική του Βουκουρεστίου, το BradenburgEnsemble, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Δωματίου του Λονδίνου, την Ορχήστρα Δωματίου L.V.C.O., την Ορχήστρα Δωματίου και τη Χορωδία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (Deere), τις οποίες ίδρυσε και τη Feminarte.

Δίδαξε για πολλά έτηστο Lehigh University και το Moravian University και για 2 έτη στο , Julliard School of Music. Επίσης καλείται συχνά  να διδάξει σε σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου. Είναι μόνιμος καλλιτέχνης – καθηγητής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας για 20 έτη. Πολλοί μαθητές του έχουν διαπρέψει στο χώρο της μουσικής ως μαέστροι και πιανίστες.

Πρόσφατα έκανε στο Λονδίνο μια σειρά ηχογραφήσεων για το BBC και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 360 τηλεοπτικές εμφανίσεις. Εχει ηχογραφήσει 5 δίσκους με τη «Musical  Heritage» στις Η.Π.Α., 3 με τη Phillips και έναν με το «Φίλιππο Νάκα» στην Ελλάδα. Το CD του «Romantic Piano Masterpieces Vol.Ι» με έργα Mendelssohn, Chopin και Liszt ήρθε πρώτο σε πωλήσεις το 1992 και εξαντλήθηκε.

Πέραν του ερμηνευτικού του έργου, συνθέτει από 6 ετών.

‘Εγραψαν για το Δημήτρη Τουφεξή:

«Ένας εξαιρετικά προικισμένος πιανίστας που κατάφερε να ερμηνεύσει τον Λιστ με τεράστια άνεση και επιτυχία. Δεν χτυπούσε απλά και μόνο τα πλήκτρα, έπαιξε την πραγματική μουσική.»

- TheNewYorkTimes

«Ένας θρίαμβος για το νεαρό Τουφεξή και ένα αξιομνημόνευτο γεγονός της τρέχουσας μουσικής σεζόν του Λονδίνου.»

`                                                                                               -  TheTimes (London)

«Έχει μια εκπληκτική τεχνική. Παίζει με σαφήνεια και επιδεξιότητα και παράγει, δημιουργεί μουσική. Ήταν μια μεγαλειώδης μουσική παράσταση!»

                                                                                                1  TheWashingtonPost

«Κατά τη διάρκεια της συναυλίας  η ορχήστρα ζωντάνεψε εμπνευσμένη από το εκθαμβωτικό και σφριγηλό παίξιμο του Τουφεξή.»

                                                                                                1 TheBostonGlobe

«’Εκανε αξιοθαύμαστα πράγματα. ‘Ηταν ερμηνεία πρώτου μεγέθους.»

                                                                                                1 Newsday

«Αναμφισβήτητα η εξαιρετικότερη μουσική παράσταση αυτής της καλλιτεχνικής περιόδου. Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι το χειροκρότημα δε θα σταματούσε ποτέ.»

                                                                                                - ΤΑ ΝΕΑ

tv-mathitestv-kathigites