ΝΤΑΦΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Image
Image

ΠΙΑΝΟ

pianoΤο πιάνο θεωρείται ο «βασιλιάς των οργάνων» και είναι σήμερα από τα πιο δημοφιλή όργανα που χρησιμοποιείται τόσο στην κλασσική όσο και στη jazz, blues, rock, και λαϊκή μουσική. Κυριαρχεί σα σολιστικό και συνοδευτικό όργανο.

Περισσότερα...

ΚΙΘΑΡΑ

guitar

Η κλασσική κιθάρα είναι ένα έγχορδο όργανο έχει έξι χορδές και η παραγωγή του ήχου γίνεται με την ταλάντωση των χορδών με την άκρη των δακτύλων μας. Κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις προτίμησης των μαθητών. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 χρονών και πάνω.

Περισσότερα...

ΒΙΟΛΙ

violin

Το βιολί είναι το πρώτο κατά σειρά και μικρότερο έγχορδο όργανο της συμφωνικής ορχήστρας που παίζεται με δοξάρι. Έχει τεράστιες εκφραστικές δυνατότητες και είναι ένα ευέλικτο όργανο σαν την ανθρώπινη φωνή. Ο ρόλος του είναι τόσο σολιστικός όσο και ορχηστρικός. Η κατάλληλη ηλικία μάθησης είναι από 4 ετών και πάνω.

Περισσότερα...

ΦΛΑΟΥΤΟ

flute

Το φλάουτο αποτελείται από ένα ξύλινο ή μεταλλικό ασημένιο σωλήνα με δεκαέξι τρύπες τις οποίες ανοιγοκλείνει ο εκτελεστής με τη βοήθεια κλειδιών. Το ηχόχρωμα των ψιλών φθόγγων είναι καθαρό και διαπεραστικό, ενώ των χαμηλών φθόγγων είναι ζεστό, απαλό και γλυκό. Χρησιμοποιείται τόσο σε κλασσικές όσο και σε μοντέρνες ορχήστρες. Οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν από 8 ετών και πάνω.

Περισσότερα...

ΣΑΞΟΦΩΝΟ

saxophoneΤο σαξόφωνο επινοήθηκε γύρω στο 1840 από το Βέλγο κατασκευαστή Αδόλφο Σάξ από τον οποίο προήλθε και η ονομασία. Το σαξόφωνο χρησιμοποιεί ένα επιστόμιο με ένα μονο καλαμάκι όπως του κλαρινέτου, έχει κωνικό σωλήνα, «καμπάνα» που φαρδαίνει και «σύστημα κλειδιών» όπως το όμποε. Ο Σάξ κατασκεύασε 14 διαφορετικά μεγέθη σαξοφόνων από τα οποία μόνο 4 χρησιμοποιούνται σήμερα: το σοπράνο, άλτο, τενόρο και μπάσο που είναι όλα όργανα μεταφοράς. Κατάλληλη ηλικία είναι 8 χρονών και πάνω.

Περισσότερα...

tv-mathitestv-kathigites